Zomerfestival-2894

Zowel de kleuters als de oudere kinderen wisten snel de weg te vinden naar de verschillende activiteiten. Studenten van het Albeda College zorgden dat alles gesmeerd liep bij het springkussen, de schmink, de spelletjes, de knutselhoek en natuurlijk de popcorn. Traditiegetrouw was ook KiKa aanwezig om geld in te zamelen om de genezingskans voor kinderen met kanker te verhogen.

Zomerfestival-2963

Voor het eerst was Rotterdam Vakmanstad onderdeel van het jaarlijkse zomerfestival op de Elisabethschool. De veelvuldig aanwezige ouders konden samen met hun kinderen de vijf leerlijnen ervaren en in gesprek gaan met onze vakdocenten. Bij Filosofie had juf Mirjam de leiding over het watercircus: wat blijft drijven, wat niet en waarom? Ook konden de kinderen blokken bouwen onder het toeziend oog van juf Marieke: hoe zorg je ervoor dat de blokken blijven staan? Bij de Groenlijn kropen indrukwekkende reuzenslakken rond die de kinderen mochten vasthouden van meester Twan en de slakkenman himself. Dit zorgde voor veel hilariteit.

Natuurlijk werd er bij de Gezondlijn iets gezonds en lekkers klaargemaakt. Juf Iris en juf Deniz maakten samen met de kinderen een heerlijke couscoussalade. Bij de tafel ernaast konden er onder leiding van juf Marijn en juf Denise kruiden, planten en smaken worden geraden. Ook bij  Techniek was er veel te doen. Zo kon er ambachtelijk worden getimmerd met juf Mijke en hielp juf Maja bij het besturen van een robot of het bouwen met technisch Lego. Er werd ook nog een demonstratie gegeven met een 3D pen door onze (inmiddels) oud stagiair Stefan en de kleintjes konden vrij spelen bij de miniwerkplaats en met Duplo.

Zomerfestival-2824

Meester Simon en meester Eduardo gaven bij Judo/Aikido verschillende demonstraties. De kinderen hielpen daarbij en konden zo goed hun energie kwijt. Dat was zweten in de warme zon! Tegen half vijf was het tijd om moe maar vol nieuwe ervaringen naar huis te gaan. Maar niet zonder de Vakmanstad goodie bag om thuis verder te ontdekken.

Bedankt iedereen voor de tomeloze inzet en gezelligheid!

SAZE062918Zomerfestival011-Aangepast

Foto’s Zomerfestival Elisabethschool

Bekijk hier de foto's van deze gezellige middag!

Bekijk hier de vrolijke sfeerimpressie van het Zomerfestival. Bron: player.vimeo.com