D-van-VDOMMELEN-2
Diederik van Dommelen

Diederik van Dommelen is partner in de fiscale praktijk van PwC. Hij adviseert familiebedrijven en ondernemingen die door Private Equity worden gehouden. Naast zijn praktijk is hij ook bestuurlijk actief bij PwC.

Al snel nadat Diederik in Rotterdam is komen wonen, heeft hij zich ingespannen voor de ontwikkeling van de stad. Dat deed hij onder andere als bestuurslid bij diverse instellingen zoals Scapino Ballet Rotterdam, De Slinger Rotterdam, als lid van de Economic Development Board Rotterdam en als voorzitter van ondernemingsorganisatie VNO-NCW. Op 13 december jongstleden heeft hij uit handen van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb de Wolfert van Borselenpenning ontvangen voor al zijn werk voor de stad Rotterdam.

Diederik over Vakmanstad

In het Manifest voor de Economie van Rotterdam van VNO-NCW staat de volgende opmerking opgenomen: “Onze gezamenlijke ambitie zou moeten zijn: Na de volgende collegeperiode zit er geen jongere meer in de bijstand”. Vakmanstad draagt als geen ander bij aan deze ambitie door al in een vroegtijdig stadium bij te dragen aan de opleiding en verbreding van kinderen en daarmee kansen voor hen mogelijk te maken. Rotterdam ontwikkelt zich in de laatste jaren in hoog tempo, maar nog altijd zijn er te veel Rotterdammers die niet de kansen krijgen die nodig zijn om mee te komen in deze ontwikkelingen. Rotterdam en Vakmanstad zijn voor mij dan ook onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Andere tijden, andere leiders

20181211_151253
Peter de Regt (r) draagt het voorzitterschap over aan Diederik van Dommelen (l).

Peter de Regt heeft na 8 jaar voorzitterschap afscheid genomen van Rotterdam Vakmanstad. Hij kende Vakmanstad al voordat er een stichting was en was daar, naar eigen zeggen, toen al enthousiast over. Toen Henk Oosterling, de oprichter en toenmalige directeur van Vakmanstad, hem vroeg om voorzitter te worden was er geen aarzeling om dat te doen. Peter zegt over zijn jaren als voorzitter: “Vanaf het begin was duidelijk dat er geen boegbeeld nodig was want daar was ruim in voorzien. Dus was een dienstbare houding met als oogmerk om binnen een bestuurlijk rustige omgeving Vakmanstad inhoudelijk goed te laten functioneren gewenst. Dat is volgens mij wel gelukt. Maar om ons heen is het minder rustig. Dat betekent dat behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst. Andere tijden, andere leiders. Dat is na 8 jaar prima. Ik blijf Vakmanstad een warm hart toedragen en wens jullie alle succes.”

Ons bestuur bestaat nu uit:

  • Diederik van Dommelen, partner bij PwC (voorzitter)
  • Hidde Verkade, Programma manager bij Stichting de Verre Bergen (secretaris)
  • Rowdy Schouten, partner JSA Tax Consultancy (penningmeester)
  • Anky Romeijnders, lid van het college van bestuur Albeda College (algemeen bestuurslid)
  • Monique Verdier, Executive Coach en Commissaris (algemeen bestuurslid)