De les begint met een rolmaat. Daarmee oefenen de kinderen wat 1,5 meter afstand precies inhoudt. Daarna snel naar de tuin! De moestuinbakken worden gesierd door prachtige voorjaarsbloeiers. De kinderen noemen alle bloemen bij de juiste naam. Tot grote tevredenheid van de juf, want dat betekent dat ze goed hebben opgelet in de bollenlessen van afgelopen herfst.

In deze les krijgen de kinderen opdracht om de slazaailingen te verplanten. Van de juf mogen ze daarna wel even spelen in de tuin. Maar dát willen ze niet! Dit is veel leuker! Dus lekker met de handen in de moestuinbakken waar ze worteltjes, snijbiet, radijzen, bosui, rode bietjes, daslook en munt oogsten. De zakjes vol met verse oogst gaat mee naar huis: ‘Want juf, die vitamientjes kunnen we goed gebruiken om onze weerstand op te bouwen!’. Voor de tweede keer is de juf trots. Dit betekent dat ze ook in de laatste lessen over virussen goed hebben opgelet.

vakmanstad-ZOMERKALENDERdef2020-2

Lessen voor thuis

Beweeg thuis met judo, doe techniek, maak natuuropdrachten, filosofeer en kook.

Zolang de scholen gesloten zijn biedt Vakmanstad thuislessen aan. Voor de leerlingen die op de Elisabethschool worden opgevangen is een wisselend Vakmanstad-programma samengesteld. Een paar keer per week komt een vakdocent op school een les verzorgen.