pompoen-snijden-Aangepast

Tijdens de tuin- en natuurles op dinsdag 9 oktober hebben leerlingen van groep 7 de pompoenen eerst uitgehold. Dat was hard werken, maar erg leuk om te ontdekken hoe een pompoen er van binnen uit ziet! De pitten zijn bewaard om er eigen pompoenen van te kweken in het voorjaar. In de les daarna heeft de helft van de leerlingen van groep 8 met bewoners van het verpleeghuis herfstbloemstukjes in de uitgeholde pompoenen gemaakt, nadat ze eerst getrakteerd werden op een lekker stukje appeltaart. De andere helft van groep 8 heeft een heerlijke pompoensoep gemaakt in de kook- en smaakles bij Deniz en Jamila. Aan het eind van de les kwamen zij met een grote pan soep naar het verzorgingstehuis toe om gezellig met elkaar de soep op te eten.

Praatje maken

bloemstuk-maken-Aangepast

Samen met de bewoners bloemstukjes maken en soep eten is natuurlijk best spannend. Want hoe begin je nou zomaar een praatje met iemand die je niet kent? Juf Iris spoorde de leerlingen aan om zich voor te stellen en toen kwamen de praatjes vanzelf. Een paar van de bewoners hebben zelf in het onderwijs gewerkt, dus die hadden daar ook een hoop over te vertellen. Bewoners én leerlingen hebben een hele gezellige ochtend gehad!

Gezamenlijke activiteiten

Het initiatief voor deze gezamenlijke activiteit is ontstaan tijdens een gesprek tussen Iris en de activiteitenbegeleidsters van het verpleeghuis, Mieke en Pieta. De samenwerking rond het gebruik van de tuin beviel iedereen zo goed dat ze graag gezamenlijke activiteiten in de tuin- en natuurles wilden organiseren met leerlingen en bewoners. Deze activiteit kan met recht een groot succes worden genoemd en was de eerste in een reeks activiteiten die in de toekomst gepland staan.

De foto’s bij dit bericht zijn door leerlingen van de Elisabethschool zelf gemaakt.