Fotograaf Marwan Magroun legde voor ons vast hoe kinderen leren werken met gereedschap, nieuwe plantjes planten, spelenderwijs leren hoe een kroonsteentje werkt, onderzoeken wat evenwicht is en samenwerken in de keuken.

Bekijk hieronder de foto’s.

Filosofieles op OBS de Globe

Onze vakdocent filosofie Karin Glaubitz doet met de kinderen uit groep 4 onderzoek naar balans. Met de kleuters doet zij onderzoek naar oorzaak en gevolg, hoog, laag, sterk niet-sterk. De kinderen testen hypotheses en oefenen hoe je invloed hebt op wat gebeurt.

Techniek op de Elisabethschool

Maja, onze vakdocent techniek oefent met groep 3 hoe een kroonsteentje werkt. Ze maken spinnen van pijpenraggers en kroonsteentjes. Met een kniptang knippen de kinderen hun pijpenraggers op maat. Die doen ze in de kroonsteentjes en ze draaien de schroeven goed aan.

Media in de techniekles

In de medialessen maken kinderen zelf filmpjes met de iPad. Zo leren ze hoe een special effect of een animatie gemaakt wordt en leren ze kritischer kijken naar vlogs en andere YouTube video’s.

Kook- en smaaklessen op OBS de Globe

Bij Juf Nicole, onze vakdocent kook- en smaaklessen, maakten de kinderen een gezondere variant van een aardbeientaart. Lekker, met verse aardbeien!

Tuin- en natuurles op de Elisabethschool

Stekjes zaaien, kruiden plukken en kijken wat er onder de planten leeft. De tuin- en natuurlessen lenen zich heel goed voor onderzoeken en werken met gereedschap.

Aikido op de Elisabethschool

Meester Simon werkt in de Aikidoles met de kinderen aan een mindset waarin respect, discipline en zelfbeheersing overheersen. In het samenwerken leren de kinderen elkaar spelenderwijs op een andere manier kennen.

Koken in Het Vakhuis

Deze jongeren maken een gezonde variant op cupcakes tijdens hun eerste les in de Werkplaats Gezond. Per groepje moeten de leerlingen zelf het werk verdelen, samenwerken en het proces overzien. Het is belangrijk dat ze in de keuken schoon en veilig werken.

Techniek in Het Vakhuis

In de Werkplaats Techniek leren jongeren de basisprincipes van een 3D printer. Ze ‘tekenen’ met de 3D pen op een sjabloon. Als alle lijnen goed op elkaar aansluiten hebben ze een 3D voorwerp. In de les van onze vakdocente Simoon maken de jongeren een houten lamp. Ze zagen alle blokjes op maat en lijmen ze in een vast patroon aan elkaar. De fitting zetten ze zelf in elkaar.

Yoga in Het Vakhuis

In deze yogales van Pauline moeten jongeren zich concentreren om in evenwicht te blijven. Ze keren naar binnen om hun eigen balans te vinden.