Het Vakhuis is een naschoolse activiteit voor kinderen uit groep 7 en 8. Voor leerlingen uit jaar 1 en 2 van het voortgezet onderwijs is Het Vakhuis onderdeel van het curriculum. Iedere leerling krijgt in Het Vakhuis de kans om workshops te volgen in de volgende werkplaatsen: Techniek, Gezond, Media en Cultuur.

Duurzaam vakmanschap

IMG_0963

Het Vakhuis – Leren door te doen

Vooruit met vaardigheden en talent.

In de werkplaatsen maken leerlingen kennis met elementen van duurzaam vakmanschap. Techneuten in de dop kunnen zich oriënteren op houtbewerking en elektrotechniek (zonne- en windenergie). Foodies kunnen hun ei kwijt op het gebied van koken en gezonde leefstijl en helemaal zen worden tijdens Yoga. Whizzkids kunnen aan de slag met programmeren en coderen in Arduino, zelf websites maken en vloggen. En leerlingen die hun creativiteit willen ontwikkelen kunnen kiezen uit percussie, zang en gitaar leren spelen en deelnemen aan dansproducties.

Betere schoolkeuze middelbaar onderwijs

Het Vakhuis voor groep 7 en 8 is gevestigd in het gebouw van Rotterdams Vakcollege De Hef. Deze locatie werkt stimulerend voor basisschoolkinderen en hun ouders om een juiste schoolkeuze te maken voor het voortgezet onderwijs.

Lees hier over de vier Werkplaatsen