Op 18 november is Hassan Jatim na een ziekbed van zes weken overleden. Het verdriet om zijn plotselinge overlijden is groot.

Hassan was onlosmakelijk verbonden met Rotterdam Vakmanstad. In de beginjaren van Vakmanstad heeft Hassan samen met Henk Oosterling gewerkt aan het opzetten van het programma Fysieke Integriteit op de Bloemhofschool. Vervolgens heeft Hassan vooral met Ans Stolk dagelijks gewerkt aan het opbouwen van het Vakhuis. Honderden leerlingen kregen in het Vakhuis huiswerkbegeleiding, werkten aan mooie techniekopdrachten, kookten en maakten muziek.

“Hassan was intermediair tussen de ouders en het Vakhuis. Als geen ander kende hij de situatie van ouders en kinderen. Met moeders had hij gesprekken in de keuken. Hij was voor vele ouders de vraagbaak binnen de school of het nu gaat om brieven van de Belastingdienst of van de Gemeente Rotterdam. Je kon altijd bij Hassan terecht”, aldus Ans Stolk.

De oosterse openingszin “Hoe gaat het” was bij hem gevuld met echte interesse hoe het met je ging. Hij was een groot ambassadeur voor Vakmanstad en leefde het gedachtegoed voort door een ontmoetingsplek naast zijn huis te maken waar zowel een muziekschool als ruimte voor jonge talenten vanuit het conservatorium werd gecreëerd om hen daarmee allen een welverdiend podium te geven.

Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Lisette en zijn kinderen Ismael en Amir. We wensen hen veel sterkte om dit grote gemis te dragen. We zullen hem missen.