Elisabeth
Bekijk de website van de Elisabethschool

De Elisabethschool heeft in alle leerjaren de leerlijnen van Doen-denken geïntegreerd in het lesaanbod. De school stelt hoge doelen om uit leerlingen te halen wat ze in zich hebben. Een mooie missie. Door actief met kinderen bezig te zijn wil de Elisabethschool deze missie volbrengen en leerprestaties verbeteren. De Dagprogrammering die Rotterdam Vakmanstad op de Elisabethschool deels invult, draagt bij aan de brede ontwikkeling van leerlingen op de school.

Het lesprogramma

Tuin- en natuurles       groep 1 t/m 8

Kook- en smaakles      groep 3 t/m 8

Judo/Aikidoles             groep 3 t/m 8

Filosofieles                   groep 3 t/m 8

Techniekles                  groep 3 t/m 8

Leslokalen en materialen

Tuin- en natuurles: in de tuin van het verzorgingstehuis naast de Elisabethschool heeft Rotterdam Vakmanstad speciale tuinbakken geplaatst voor optimaal groenplezier. Er is genoeg tuingereedschap en –materiaal om mee aan de slag te gaan.

Kook- en smaakles: er is een kleine keuken waar leerlingen hun kookkunsten vertonen. Kook- en keukengerei, zoals potten, pannen en bestek, is volop in huis.

Judo/Aikidoles: in de gymzaal liggen speciale puzzelmatten om veilig te vallen. Judopakken zijn geregeld.

Filosofieles: er is een speciaal filosofielokaal voor Rotterdam Vakmanstad beschikbaar.

Techniekles: er is een speciaal natuur- en technieklokaal voor Rotterdam Vakmanstad beschikbaar. Technische materialen en gereedschap zijn ruimschoots aanwezig.